PROJECTE PILOT  “APRENEM FOTOGRAFIA”

Aquest projecte neix amb la idea d’apropar als nens a la fotografia introduint-nos a l’escola, com una altra expressió artística.

El que hem pretès és ensenyar als nens que a través de la fotografia es poden expressar i transmetre sentiments, emocions, captar moments únics i irrepetibles, mirar més enllà del que realment es veu, el que el nostre ull no veu, un gest, una mirada, una acció.

La fotografia és un llenguatge no verbal amb el qual podem explicar històries, i això és el que hem intentat transmetre als nens.

Que donin regna solta a la seva imaginació i posin en pràctica la creativitat que cadascun porta dins.
Des de l’era analògica fins a la digital, passant per als inicis de la fotografia amb la cambra obscura i acabant amb el món fantàstic del Light painting.
Retrat, paisatge, macro……. Tècniques que hem treballat i amb les que hem intentat aconseguir que vegin que la fotografia no és solament estrènyer un botó.

Esperem haver-ho aconseguit, del que si estem segurs, és que tots recordaran sempre en què any es va fer la primera fotografia en paper, veritat que si nois…??

En aquest projecte a col·laborat L’Escola Maria Fernández Lara, l’Ajuntament de Sant Boi amb el departament de Cultura, el departament d’Educació, el Centre d’Art Can Castells i Mario Rubio (Fotógrafo Nocturno).

Els Alumnes participants en aquest projecte pilot són els de 6è curs.

Socis que han treballat en aquest projecte:

Julio Garcia, Francisco Soriano, Javier Martos, Pepe Martinez y Mª Angeles Garcia.

Ideia Pilot: Daniel Hernández Nieto

En aquesta galeria podeu veure els nostres nens en acció durant el taller, treballant les diferents tècnicas que hi han après durant el segon trimestre del curs dins l’assignatura de plàstica, han treballat des de la càmera estenopeica fins a la càmera digital, les tècnicas de retrat, paisatge, macro i una breu pinzellada del light painting i fotografia nocturna.