UNA MICA D’HISTORIA

 

El projecte pilot “Aprenem Fotografia” que van començar el dia 13 de gener a l’Escola MªFernandez Lara, va finalitzar el 14 d’abril. Tot un trimestre escolar i una mica més. Hem treballat amb els alumnes de 6è curs.

En aquests mesos hem parlat molt de la fotografia com a mitjà d’expressió no verbal. Des de els inicis allà per l’any 1826 quan es va poder plasmar la primera fotografia en paper feta amb la cambra fosca fins a l’era digital.

Hem gaudir amb els nens i professors i els hem sorprès endinsa’n-nos dins una cambra fosca perquè poguessin veure com actua la llum i que es igual en una càmera digital però amb tecnologies diferents

 

                                         _MG_6596  _MG_6605  _MG_6601  _MG_6603

Hem fet fotografies analògicas amb una càmera estenopeica, feta amb una caixa de mixtos, una experiència que mai oblidaran i totalment nova per a ells i que la van gaudir molt, a més quan van veure els resultats i van comprovar que era possible fer fotos amb la caixa de mixtos.

 

                                                               20160127_184303     

Aquí uns exemples dels resultats obtinguts. Evidentment ens falta enfoc però es reconeixen perfectament i van gaudir molt veient el que els mateixos havien fet.

 

                                                                                                  

Hem treballat 3 tècnicas de fotografia, Retrat, Paisatge i Macro. Amb aquestes tècnicas els nens han participat en un concurs on cada un d’ells ha triat d’entre les fotografies que els mateixos han fet, una fotografia de cada tècnica formant una col·lecció. D’aquest concurs hi han sortit dos guanyadors, un per cada classe.

Finalment hem volgut donar lis unes pinzellades de fotografia nocturna i Light Painting, en Mario Rubio ha col·laborat amb nosaltres i en aquest projecte proporcionant-nos material per fer l’activitat (llanternes, fingers lluminosos, globus de llum.)

 

                                                              

INAUGURACIÓ I LLIURAMENT DE PREMIS

El 18 de maig, es va inaugurar l’exposició de fotografia al Centre d’Art Can Castell, es van exposar les col·leccions de tots els nens, una exposició en 20×30 amb una fotografia de cada nen i una mostra de fotografies fetes pels socis d’Afoboi que han treballat en aquest projecte on es reflecteix com a sigut aquest  taller durant el trimestre.

Van comptar amb la presència de la nostra Alcaldessa Lluisa Moret, el Regidor de Cultura José Manuel González, Tinent d’Alcaldia Josep Puigdengoles, Tinenta d’Alcaldia Alba Martínez, Tècnics d’Educació Àngels Sauri i Màxim i el Regidor del Barri Marianao Daniel Martínez.

També amb el Director de l’Escola Daniel Barbero, La Cap d’Estudis Teresa Mena i els tutors de 6è, Jose Garrido i Mª Angels Pérez, a més de tots els alumnes de 6èA i 6èB, pares i mares, familiars i amics.

I també amb JoanjoEsteban, responsable del Centre d’Art que ens van donar la benvinguda a tots i va obrir l’acte.

Us deixem una galeria de fotos de la inauguració i el lliurament dels premis als nens guanyadors.

Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat amb Afoboi perquè això hagi sigut possible.

Fins ven aviat……

 

PRESENTACIO CONCURS  ENTREVISTA RSB